This project has moved. For the latest updates, please go here.

SM.Media.BackgroundAudioStreamingAgent.WP8 loading delays

Feb 13, 2015 at 10:25 AM
Good day,
just can't get background agent to work smoothly.
Starts great, but then begins to stop for buffering.
Tried to use MS Http client without it.
Tried to change the settings:
MediaStreamFacadeSettings.Parameters.UseHttpConnection = false;
_bufferingPolicy = new DefaultBufferingPolicy
{
BytesMinimumStarting = 48 * 1024,
BytesMinimum = 144 * 1024
};

Windows Phone 8.1
Lumia 930 / emulator
phonesm-1.4.5 alpha
background agent for WP8
channel: http://a.files.bbci.co.uk/media/live/manifesto/audio/simulcast/hls/nonuk/low/ak/bbc_radio_one.m3u8
Coordinator
Feb 14, 2015 at 3:35 AM
One of the two problems discussed in "PlayerFramwork and Memory" is regarding similar symptoms, and it appears that an update to source after phonesm-1.4.5 alpha, including 16ee994eb012, resolved it.

Could you try doing a build from the current source to see if that helps with what you are seeing?

Thanks.
Feb 14, 2015 at 11:22 AM
Edited Feb 14, 2015 at 11:22 AM
Hi henric,
Could you try doing a build from the current source to see if that helps with what you are seeing?
it seems that it really works!
The playback is smooth and without interruption.

Thank you very much for the quick support.
Coordinator
Feb 15, 2015 at 5:31 PM
You're welcome.

This is the second time this has come up recently so it's probably time to think about putting together a 1.4.7 build.
Feb 17, 2015 at 8:40 AM
Edited Feb 18, 2015 at 3:42 PM
henric, I have another problem.
When playing each of the eighth flow BackgroundAudioStreamingAgent hangs.
I don't use playlist, the place that I have on every play button has an event handler.
private void radioSussex_Click(object sender, RoutedEventArgs e)
{
    if (BackgroundAudioPlayer.Instance.PlayerState == PlayState.Playing)
    {
    BackgroundAudioPlayer.Instance.Track = new AudioTrack(null, StationName, AppName, null, null, StationURL, EnabledPlayerControls.Pause);
    BackgroundAudioPlayer.Instance.Play();
    }
}
Do you know this problem or what am I doing wrong?
Coordinator
Feb 20, 2015 at 11:05 PM
The hangs are probably the same the issue in work item 69 and not related to how the tracks are set. I have seen trouble with setting the track from the main app, but only on WP7.